“Karen, de vrouw met 17 persoonlijkheden” Richard Baer

Integratieproces van 17 “alters”, die ontstonden in een ernstige vorm van seksueel misbruik. Een onvergetelijk verhaal over leven met een identiteitsstoornis, over hoop, doorzettingsvermogen en vriendschap.

karen-de-vrouw-met-zeventien-persoonlijkhedenSamenvatting

In 1989 stapt een onopvallende vrouw de praktijk van Richard Baer binnen. Ze heet Karen en staat op het punt om in te storten. Ze legt uit dat ze door haar man wordt geslagen, dat haar moeder geld van haar steelt, dat ze pijn heeft en dat ze wil sterven. Richard neemt haar in behandeling en na enkele sessies vertelt Karen dat ze af en toe stukken tijd mist, alsof ze er niet bij was. Na enkele weken begint het Richard te dagen: Karen heeft een meervoudige persoonlijkheidsstoornis.
Gedurende de daaropvolgende vijf jaar werken Richard en Karen samen aan haar herstel: ze ontdekken zeventien verschillende persoonlijkheden, die al sinds haar jeugd in Karen wonen en haar beschermen tegen haar ondraaglijke leven.

Karen, de vrouw met zeventien persoonlijkheden is het verbazingwekkende verslag van de reis die Richard en Karen samen hebben gemaakt om de zeventien persoonlijkheden te leren kennen, en uiteindelijk door hypnose te laten samenvoegen tot de Karen die ze vandaag de dag is: een jonge, sterke, gelukkige vrouw, en moeder van twee kinderen.

ISBN 9789022549063, november 2007