Lezing 4, Susan van der Woude

Susan van der Woude, GZ-psycholoog en orthopedagoog, is werkzaam als Hoofd Behandeling open en gesloten residentiele jeugdzorg binnen Pluryn, Regio Utrecht. Susan heeft circa 20 jaar ervaring binnen de meidenhulpverlening binnen zowel justitiële jeugdzorg, JeugdzorgPlus als open jeugdzorg. Zij heeft jarenlange ervaring in het werken met slachtoffers van binnenlandse mensenhandel, (seksuele) uitbuiting en afhankelijkheidsrelaties en is binnen Pluryn betrokken bij het specialistisch zorgprogramma “Safe and Sound”; een integraal zorgprogramma voor kwetsbare meisjes, die te maken krijgen met (seksuele) uitbuiting en afhankelijkheidsrelaties en/of slachtoffer zijn van binnenlandse mensenhandel. Binnen Pluryn is zij als kernteamlid betrokken bij het kennisnetwerk “Slachtoffers binnenlandse mensenhandel”. Daarnaast is zij traumabehandelaar, en supervisor NIP.

In deze lezing zal Susan van der Woude jullie meenemen in de doelgroep en de behandelmogelijkheden binnen de residentiele (gesloten) jeugdzorg van (potentiele, vermoedelijke en feitelijke) slachtoffers van binnenlandse mensenhandel, gekoppeld aan een integraal zorgprogramma. Mogelijk zal ook een ervaringsdeskundige haar verhaal vertellen.

Susan van der Woude; hoofd behandeling open en gesloten jeugdzorg RVE Valkenheide
GZ-Psycholoog/Orthopedagoog NVO. Programmaleider slachtoffers binnenlandse mensenhandel. Ze is supervisor NIP en co-auteur van „Slapende honden? Wakker maken!… Een behandelmethode voor chronisch getraumatiseerde kinderen.